Loading...

A new project by Stockholm-based Visiondivision for Politecnico di Milano:

Our intention with our project was to construct a study retreat at the campus with patience as the main key for the design. If we can be patient with the building time we can reduce the need for transportation, waste of material and different manufacturing processes, simply by helping nature grow in a more architectonic and useful way.

Our structural frame for this project became ten japanese cherry trees that was planted in a circle with a diameter of eight meters with a six meter high temporary wood structure in the center that is acting as a guidance tower for the growing structure.

As time passes the trees will form a dome when they reach the tower, and then designated by to change its direction so the final form will be an hourglass, a suiting shape for the project and also a very practical form as we now have two rooms with different modes in the building.

A maintenance plan and simple instructions will be passed down to future gardeners. You can see the project come to fruition at Politecnico di Milano in about 60 years from now.

Via



Loading...